רגע לפני שאנחנו יוצאים יחד למסע מעצים וחיובי, נסו להשיב על השאלה הבאה: האם תוכלו להעלות על דעתכם כי עציץ יוכל לגדול, להתפתח ולצמוח ללא מים? אנחנו מנחשים כי תשובתכם שלילית, משום שברור לכם כשמש כי פריחתו המרשימה מותנית במים זכים. אחרת? הוא ינבל.
ההקדמה הזו אינה מקרית, אלא שהיא נועדה לחדד בפניכם עד כמה תודעתכם זקוקה למים צלולים – למחשבות חיוביות, מקדמות ומפתחות! למרות שאין אדם שנהנה מחשיבה ושיח שליליים (תקנו אותנו אם אנחנו טועים), מסתבר כי חשיבה חיובית רחוקה לעתים מלהיות "האוטומט" של אנשים.
ואכן, לכל אדם ישנה "שפת תכנות" לפיה הוא פועל. לצד אלו ש"התוכנה" המחשבתית שלהם נשענת על קוד חיובי, ישנם אלו שרגילים לחשיבה ושיח שגוונם שלילי. הבשורה המשמחת? חשיבה חיובית היא הרגל שכל אחד יכול לטפח ולסגל לעצמו!
אז למה שתרצו בכלל לחשוב באופן חיובי?
להתנהל בהתאם לדפוסים והרגלים? נוח מאד. ועל מנת לשנותם? נדרשת יציאה מאזור הנוחות. בעוד חשיבה שלילית בהכרח מזיקה (בטווח הקצר והארוך), חשיבה חיובית בהכרח מיטיבה! אז איך היא עשויה להשפיע על חייכם?
- הפחתת לחצים ומתחים (עם סילוק השיח העצמי-שלילי)
- פחות שיפוטיות וביקורתיות (כלפי עצמכם וכלפי אחרים)
- התעצמות אישית וחיזוק הדימוי והביטחון העצמיים
- הכנסת סיטואציות יום-יומיות שפחות אידיאליות לפרופורציות מתאימות (לא צלחתם את ריאיון העבודה? זה בטח לא אומר שאינכם מוכשרים, שאבדה התקווה לקריירה משמעותית ושתסבלו ממצוקה כלכלית).
- התמודדות פשוטה יותר מול אתגרים שהחיים מזמנים
- חושבים על טוב = מזמנים את הטוב לחייכם!
ממה נובע הקושי לאמץ חשיבה חיובית?
איך משהו שכל כך רוצים קשה כל כך ליישום? שאלה מעניינת! כאמור, כל אחד פועל בהתאם לדפוסים והרגלים שהוא אימץ במהלך השנים, וגם בהתאם לחוויות שהשפיעו על אופן חשיבתו וראייתו את העולם. אז מדוע קשה לעתים להשתחרר מהחשיבה השלילית ולאמץ חשיבה פוזיטיבית?
- כוחו של ההרגל – החשיבה השלילית היא התוכנה הדומיננטית ואליה רגילים (לא מרגישים שחושבים ומדברים שלילי, שכן זהו האוטומט)
- נוכחות במעגלים שליליים ש"מדבקים" בחשיבה שלילית
- אימוץ הרגל חדש (כל הרגל), מותנה בהשקעת משאבים שלא תמיד יש פנאי להשקיע אותם
- חוסר אמונה עצמית באימוץ הרגל חדש (כחלק מחשיבה שלילית מגמתית)
המחשבה החיובית הראשונה: "אני יכול לחשוב חיובי!"
אין שיטה אחת לאימוץ חשיבה חיובית מעצימה. אנו מדגישים זאת משום שכל אחד בהתאם למאפייניו האישיים, נוטה לרעיונות מסוימים וטרמינולוגיה ספציפית. מצאו לעצמכם את המקום/שיטה מהם תשאבו השראה להזנתכם במחשבות חיוביות. ואיך אפשר לעשות זאת? הנה כמה דוגמאות:
- מדיטציות ומיינדפולנס
- תרגול דמיון מודרך
- שימוש במנטרות חיוביות ומשפטי השראה יומיים
- קריאת ספרים ומדריכים בתחום
- צפייה בסרטי השראה של מנטורים
- עבודה עם מטפל רגשי ועוד…
אל תשכחו לרגע: חייכם הינם שיקוף לאיכות המחשבות שלכם – השקו את תודעתכם במחשבות חיוביות!